Referenser
ServiceportalServiceportal
InomhussnöInomhussnö

Snökanoner från TechnoAlpin: Snökvalitet genom erfarenhet

TechnoAlpin garanterar utmärkt snökvalitet för unika vinterupplevelser världen över. Driven av passion för den bästa snön sörjer TechnoAlpin sedan 1990 för de bästa lösningarna för snötillverkningssystem. Över 2 400 kunder i 55 länder , litar på snösäkerheten som uppnås med hjälp av skräddarsydda snöläggningssystem. De många snömaskinerna från TechnoAlpin kännetecknas av kvalitet, effektivitet och tillförlitlighet när det gäller snöläggning. Förtroendet från de viktigaste vinterdestinationerna runt om i världen bekräftar den enastående prestandan hos fläkkanonerna och snölansarna från TechnoAlpin. Under de senaste åren har TechnoAlpin varit partner för många stora evenemang såsom OS, VM och World Cup och är den officiella produktpartnern för det Internationella skidförbundet FIS.

6 skäl att välja TechnoAlpin

 • 01Passion för snö
  Vår passion för snö är drivkraften som gör att vi hittar nya och innovativa sätt att dela vår passion med andra.
 • 02Noggrant tillvägagångssätt
  Vår noggrannhet i utvecklingen av våra snökanoner och vår minutiösa planering av hela snöläggningssystem resulterar i TechnoAlpin-garantin som står för ojämförbar snökvalitet.
 • 03Partnerskap på lika villkor
  Om våra kunder lyckas, lyckas vi också. Därför samarbetar vi under utvecklingen av snöläggningssystem för att tillgodose individuella behov så att vi uppnår bästa möjliga resultat.
 • 04Perfekt snökvalitet
  Vi kan leverera rätt TechnoAlpin snökanon för varje behov. Därför kan vi garantera alla våra kunder och vintersportentusiaster bästa snökvalitet och unika pistförhållanden.
 • 05Strävan efter innovation
  Vi slutar aldrig att utveckla våra maskiner och vår programvara och vi fortsätter att göra förbättringar. Vår energi och uthållighet när det gäller att testa nya idéer håller oss i framkant av global innovation i sektorn för snöläggningssystem.
 • 06Hög intelligens
  Vår anpassade styrprogramvara hjälper oss att höja snöläggningstekniken till en ny nivå, och ett intelligent hanteringssystem ligger till grund för optimal resurseffektivitet så att du verkligen lyckas.
Schneeerzeuger TechnoAlpin BozenFöretag
Walter Rieder, Georg Eisath och Erich Gummerer startade TechnoAlpin 1990. Från första dagen var målet att leverera effektiva lösningar för snöproduktion och sälja sina snökanoner över hela världen. Men den verkliga historien om TechnoAlpin började ännu tidigare.
Mer information
Forskning & Utveckling
Sedan etableringen har forsknings- och utvecklingsavdelningen varit kärnan för företaget. Arbetet upphör aldrig med optimering av befintliga lösningar och utveckling av nya lösningar för snöproduktion. Varje år investeras cirka sex miljoner euro i utveckling. För att möjliggöra ett större fokus på forskningsarbetet har TechnoAlpin två kompetensområden: en för utveckling av fläktkanoner och en med fokus på snölansarna.
Mer information
Service
TechnoAlpin har serviceteam på tio servicecenters som finns i Bolzano (Italien), Flüelen (Schweiz), Dardilly (Frankrike) Volders (Österrike), München (Tyskland) Denver (USA), Sunne (Sverige), Peking (Kina) Žilina (Slovakien) och Moskva (Ryssland). För att kunna garantera en kundservice över hela världen och tillgång till kontaktpersoner som kommer att resa till vilken plats som helst för att avhjälpa alla typer av problem.
Mer information

Snöproduktion med hög kvalitet

Den omfattande kunskapen om snötillverkning som företaget York Neige hade, kombinerades med TechnoAlpins i och med dess integration år 2014. Resultatet är ett ännu mer omfattande utbud av kvalitetsprodukter för snöframställning för unik snötillverkningsutrustning och en än mer innovativ utvecklingsavdelning.

De erfarenheter som TechnoAlpin har samlat in under över 25 år, och 40 års erfarenhet inom snötillverkning från York Neige, ger ett oslagbart kunskaps- och innovationsunderlag på snötillverkningsmarknaden. Således kan TechnoAlpin möta de individuella kraven när det gäller snöproduktion över hela världen.